KALSİYUM
Süt ve süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyveler, fındık, narenciye ve bazı balıklarda bulunur.
Yararları :Kemik ve dişlerin oluşumunu ve sağlıklı kalmasını, kanın pıhtılaşmasını, kasların kasılmasını sağlar. Sinir iletişimlerini gerçekleştirir.
FOSFOR
Süt ürünleri, sakatatlar, et ve kurubaklagillerde bulunur.
Yararları :Kemik ve diş yapısını oluşturur.
POTASYUM
Et,süt, sebze, meyveler ve işlem görmemiş huhubatta bulunur.
Yararları :Kasların çalışması, sinir uyarımı, vücudun su dengesinin sağlanması.
SODYUM
Tuz, füme etler, süt ve süt ürünleri.
Yararları :Vücudun suyunu dengeler, sinir iletişimlerini ve kasların kasılmalarını sağlar, kalbin normal atış ritmini korur.
MAGNEZYUM
Soya fasulyesi, fındık, süt, balık, yeşil yapraklı sebzeler ve tahıllarda bulunur.
Yararları :Kemik ve dişlerin gelişimini ve sağlıklı kalmalarını, sinir iletişimlerini ve kasların kasılmalarını, enerji oluşumunu sağlar.
DEMİR
Yumurta sarısı, et, balık, ciğer, yeşil yapraklı sebzeler, fasulye, fındık ve dalakta bulunur.
Yararları : Hemoglobin yapımı, metabolizmanın uyarılmasına yarıyan enzimlerin yapılmasını sağlar.
ÇİNKODeniz ürünleri, et, karaciğer, fındık, süt ve yumurtada bulunur.
Yararları :Büyümenin ve cinsel gelişimin normal olmasını, yaraların iyileşmesini sağlar
3 Haziran 2008 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder