26 Ağustos 2010 Perşembe
Balık yağı
Balık yağının içilmesi yaşa göre ayarlanmalıdır. Bir kahve kaşığından başlayarak yavaş yavaş fazlalaştırılıp bir çorba kaşığı ve kahve fincanına kadar alınır.
* Çocukları şekerli sütle de verilebilir.
* Limonata, portakal suyu, nane şekeri, limon kabuğu gibi maddeler yağın kolaylıkla içilmesine yardım eder.
* Yemeklerden sonra alınmalıdır.
* En çok soğuk mevsimlerde alınırsa tahammülü kolay olur İştahsızlık, hazımsızlık ve ishal gibi arızalar yaparsa bir müddet içîn ara verilir.
* Balık yağı içenlerin sinirleri ve vücutları kuvvetlenir.
* İştahı açar.
* Vücut hücrelerine canlılık, tazelik verir.
* Uzun süren ye vücudu zayıflatan hastalıklardan sonra alınmasında büyük fayda vardır.
* Akciğerlerinde, kemiklerinde, derilerinde verem hastalığı çeken kimseler için de şifalıdır.
* Kaşıntılarda balık yağını cilt üzerine sürmekte .iyi sonuç verir.
* Sirkeyle içildiğinde hararetli kimselere daha faydalıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder