- Kanda trigliseritler ve kolesterol düşürür, böylece ateroskleroz ve buna bağlı kalp hastalıkları, kalp krizi ve akut inme riski azalır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir
- Kansere karşı koruma sağlar
- Beyin, retina, sperm, cilt hücreleri güçlenir
- Diyabet için faydalıdır.
- Kanı inceltir ve akışını kolaylaştırır, kan pıhtılaşmasını önler .
- Romatizmal hastalıklara karşı koruma sağlar
- Beyin ve sinir sisteminin sağlıklı şekilde çalışmasında etkileri vardır.
- Depresyon tedavisini destekler
- Bunama ve Alzheimer hastalığı riskinin azaltmasına yardımcı olur
- Ruh hali, konsantrasyon, bellek, dikkat ve davranış bozukluklarına karşı destek sağlar.
- Saldırganlık azaltmaya ve sakinleştirmeye yardımcı olur.
- Mizaç, tepkisellik ve kişilik üzerinde olumlu etkisi vardır
- Kımız içen kişilerde gözde yaşa bağlı olarak gelişen sarı nokta hasarları riskini önlenebilmektedir.
- Kımız'ın antienflamatuar etkisi vardır. Ayrıca kas-iskelet sistemi ve bağışıklık sistemi üzerinde faydalı etkileri bulunmaktadır.
- kımız ; kemik ve eklem sağlığında etkili ve yararlıdır.
- Kemiklerde kalsiyum toplanmasına destek olarak güçlenmelerini sağlar.
- Eklem iltihabı ve kıkırdağa zarar veren enzim aktivitesini azaltır.
- Eklemlerde hassasiyet ve sabah sertliğini azaltır.
- Romatoid artritli hastada ilaç ihtiyacını azaltır.
- Kımız özellikle kalp ve damar hastalıkları açısından yararlıdır. Kımız tüketenlerde koroner kalp hastalığına bağlı öümlere daha az rastlanır.
- Kalp damar hastalığı riski olanların ya da bu hastalığa yakalanmış olanların kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.
- Damar sertliği oluşumunu yavaşlatır.
- Trigliseritlerin kan düzeyini düşürür.
- Kalp hastalıklarında "kötü kolesterol"ün (LDL) düşürülüp, "iyi kolesterol"ün (HDL) artırır.
- Kalp krizi sonrası felç, ikinci bir kalp krizi ya da ölüm riskini azaltır
2 Eylül 2010 Perşembe
Kımızın Faydaları
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder