FRANSA ÜRÜNLERINI KULLANMAYIN...!!!!

25 Ağustos 2007 Cumartesi

Patates



  • Kızarmış yemezseniz kilo aldırmaz.

  • Sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı önler.

  • Yorgunluğa karşı birebirdir.

  • Bol miktarda C vitamini ve protein içerir.

  • Halsizliğe karşı etkili.

  • Vücuda enerji veren madde olan karbonhidrat içeren patates, C ve E vitaminleri ve beta karotin açısından en zengini.

  • Yılın hiçbir zamanı bulmakta da güçlük çekmezsiniz.

  • Her zaman söylenir, bir kez daha söylense sorun olmaz; patatesin besin değerinin büyük kısmı kabuğunda olduğundan soymak yerine özel bıçağı ile kazımak daha iyidir.

  • Yine kabukları soyularak pişirilen patates C vitaminin yüzde 25’ini kaybediyor. Bu nedenle patatesi fırında kabuğuyla veya buharda ya da az suda pişirmek gerek.

Hiç yorum yok: