- Kızarmış yemezseniz kilo aldırmaz.
- Sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı önler.
- Yorgunluğa karşı birebirdir.
- Bol miktarda C vitamini ve protein içerir.
- Halsizliğe karşı etkili.
- Vücuda enerji veren madde olan karbonhidrat içeren patates, C ve E vitaminleri ve beta karotin açısından en zengini.
- Yılın hiçbir zamanı bulmakta da güçlük çekmezsiniz.
- Her zaman söylenir, bir kez daha söylense sorun olmaz; patatesin besin değerinin büyük kısmı kabuğunda olduğundan soymak yerine özel bıçağı ile kazımak daha iyidir.
- Yine kabukları soyularak pişirilen patates C vitaminin yüzde 25’ini kaybediyor. Bu nedenle patatesi fırında kabuğuyla veya buharda ya da az suda pişirmek gerek.
25 Ağustos 2007 Cumartesi
Patates
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder